El MEP participa a la Galeria Virtual de les Dones amb l’exemple trencador en el món de l’estampació de Núria Bordas Suárez-Murias

En motiu del Dia Internacional de la Dona i com a participants de la Galeria Virtual de les Dones de la Xarxa de Museus Locals, us presentem un disseny original per a l’estampació de la il·lustradora i dibuixant Núria Bordas Suárez-Murias (1926-2008). Aquesta artista, nascuda a Barcelona, havia estudiat dibuix amb els pintors Senén Ubiña i Martí Romagosa i també s’havia format en la tècnica de l’estampació per poder adequar millor els dibuixos al suport i ús al que anaven destinats. A més també va ser pintora i il·lustradora pel diari La Vanguardia. La seva vocació artística ja li venia de família doncs era besnéta de l’historiador i músic Víctor Gebhardt.

Era comú que les empreses d’estampació demanessin a artistes reconeguts/des de l’època el disseny dels dibuixos per estampar als teixits. La majoria d’ells eren homes, però també hi havia algunes dones. Amb aquesta imatge volem reconèixer la seva feina. Núria Bordas Suárez-Murias va fer dissenys per empreses com la Lió (Premià de Mar) o Ponsa (Barcelona). També va treballar per fabricants de Madrid, França, Suïssa, Alemanya i EEUU.

Aquest disseny és una pintura al gouache sobre paper fet amb la tècnica de l’esponja. Va ser realitzat entre el 1950 i el 1960 a l’estudi de l’artista, que estava ubicat al carrer Muntaner a Barcelona.

Imatge de Núria Bordas Suárez-Murias
Núm. Registre MEP 1795

Comparteix la notícia