JAPONISME (Caixaforum Barcelona)

“El museu ha prestat tres teixits estampats per a l’exposició “Japonisme. La fascinació per l’art japonès”, que podreu visitar fins el 15 de setembre al Caixaforum de Barcelona. Les mostres són cretones de cotó d’alta qualitat, estampades a la fàbrica barcelonina La España Industrial, que  presenten motius de fulles de cirerer, ventalls, crisantems… tot un repertori iconogràfic que ens remet a la passió per Japó que es va viure a Europa durant la segona meitat del segle XIX”

Cessions temporals

2012

  • Maig-setembre. Trobareu al MUHBA peces del nostre museu, dins l’exposició temporal “Indianes, 1736-1847. Els orígens de la Barcelona Industrial” .

 

2011

  • El Museu de la Pell d’Igualada acull durant un mes una exposició sobre “Coincidències insòlites” on es confronten peces com són un paper pintat del 1890 pertanyent al MEP i un revestiment de guadamassil de pell daurada del segle XVIII, totes dues peces amb una gran similitud.

Datatèxtil

Datatèxtil és una revista semestral que edita el Circuit de Museus Textils i de Moda de Catalunya i en la que col·labora el MEP tant com a entitat que forma part del CMT com escrivint articles especialitzats.

El seu objectiu és compartir els coneixements amb programes o treballs d’investigació i l’experiència, al mateix temps que difondre el patrimoni tèxtil des de diferents vessant, les del teixit, les puntes, els estampats o els vestits. Es preten, d’aquesta manera, omplir que existeix a les revistes d’art sobre el mòn del tèxtil i la moda.

La revista es troba a la venda aquí.