Rutes temàtiques

Rutes temàtiques sobre el món de l’estampació

L’exposició permanent fa un recorregut transversal per la història de l’estampació a Catalunya, on es tracten diferents aspectes.

En canvi, les rutes temàtiques ens permeten endinsar-nos en l’estampació des de diferents punts de vista, a vegades d’un aspecte molt concret, d’altres vinculant-ho amb altres àmbits del món laboral o social.

 

Aquestes rutes també es poden sol·licitar perquè siguin fetes per un guia, en directe, però aquí les podeu veure en vídeo.

Esperem que us agradin, us atrapin i us deixin amb ganes de venir a visitar l’exposició en persona, per saber moltes més coses.

RUTA TEMÀTICA

Els secrets dels colorants

Des de l’antiguitat, les receptes per a la fabricació de les indianes eren un secret molt ben guardat a l’Àsia. Quan Europa va descobrir la manera de fabricar les indianes, també en van salvaguardar els secrets de fabricació, i alhora es van editar manuals de difusió on s’explicava com estampar. A principis del segle XIX, a Catalunya es volia millorar la qualitat de les indianes, i la Junta de Comerç va enviar el dibuixant Carles Ardit a una missió d’espionatge per Europa, de la qual en va resultar la publicació d’un extens tractat. El Museu de l’Estampació conserva, a més, una col·lecció de formularis d’estampació i de tractats de química i mecànica, que es poden consultar prèvia reserva.