Del 13 de maig al 18 de juny de 2017 (entrada lliure)

La Papiroflèxia és l’art d’aconseguir, mitjançat plecs, que un paper generalment quadrat sense tallar i sense cola esdevingui una escultura o figura amb una forma reconeixible. “Papiroflèxia” és la paraula utilitzada només a Espanya. Arrèu del món, fins i tot en els països de parla hispana, se l’anomena “Origami”. Darrerament, però, han sorgit moltes innovacions i es creen models modulars i altres variacions on es tolera algun tall o algun punt de cola.

La papiroflèxia no és només una técnica artesanal. La sofisticació a la que han arribat alguns disenyadors els converteix en autèntics artistes amb majúscules. La papiroflèxia aporta recursos a la ciència, tecnologia, medecina,…. Ajudant al disseny de plegat de pròtesis, antenes, airbags,….

 

L’Associació Espanyola de Papiroflèxia (AEP) és una associació cultural sense ànim de lucre amb més de 30 anys d’història que té la finalitat d’agrupar els aficionats a aquest art i ajudar a la seva difusió mitjançant l’organització de tallers, convencions i exposicions per tot l’estat.

El grup de papiroflèxia Barcelona està format per un grup de gent que es reuneix setmanalment per a compartir papers, llibres, novetats i plegar alguns models. És un grup obert a tothom que vulgui gaudir de la papiroflèxia.

Si us interessa saber més podeu xafardejar la seva pàgina de Facebook.