Del 15 de setembre al 3 de novembre.

  11 a 14 h (dissabtes i diumenges)

  Entrada lliure

  Informació i reserves: 937529197museu@premiademar.cat

Mediterrània.  

Lluís Nicolau d’Olwer va publicar l’any 1928 El pont de mar blava, un títol que evoca el lligam que vincula a l’origen el mot llatí d’on prové pont (pons, pontis) i el grec Pontos, la deïtat grega primordial del mar, que, juntament amb Thalassa, va engendrar els peixos. Tant el pont llatí com el mar grec remetien a una noció inicial de “lloc de pas, camí”. Nicolau d’Olwer ho va tenir present en fer confluir aquests mots.

La Mediterrània ha estat des de temps remots un pont entre pobles i cultures. Per això té tot el sentit la paraula pont per expressar l’anhel que aquesta mar nostra deixi de ser un mur infranquejable que separa societats dramàticament distanciades, un escenari incessant de naufragis i de mort.

Des de la bellesa dels blaus alhora densos i lluminosos de les pintures, des de les ceràmiques plenes de vida i d’esclat de color, des de les fotografies alhora belles i trasbalsadores, des dels poemes ferits d’una humanitat profunda, aquesta exposició projecta un missatge comú de celebració de la mar que ens uneix, però també de compromís solidari i de denúncia de la indiferència.

La veu del vers i el gest de l’art ens convoquen per proclamar que la Mediterrània ha d’esdevenir de nou, com ho va ser fa segles, un pont que ens uneix.

Carles Duarte i Montserrat